Det kan være svært at se om ens linkbuilding, søgemaskineoptimering, artikel skrivning, virker eller ej. Men heldigvis findes der en del gratis værktøjer som kan hjælpe kan at kaste et lys på området.

Det kan være lige fra hjemmesider som checker pagerank, backlinks eller antallet af indekseret sider og undersider på søgemaskinerne, men det kan også være værktøjer som checker hvilken placering din hjemmeside har med de forskellige søgeord du har brugt til siden. Disse programmer bliver også kaldt for “Rank Tracker” eller “Rank checker”, men uanset hvad de kaldes gør de det samme.!

Disse hjemmesider og programmer hjælper dig med at holde styr på dine placeringer, backlinks og alt det andet som er vigtigt for dig som webmaster.
Så du burde som webmaster drage nytte af disse værktøjer, for du har jo rigeligt at gøre med at holde hjemmesiden opdateret alt imens du konstant skaber nye links til hjemmesiden via blogs, andre hjemmesider, link kataloger, forums eller andet.

Blogs, hjemmesider og forums
Mens du er ved at linkbuilde til din hjemmeside, så hold styr på hvilke blogs det er du skriver kommentarer så du kan vende tilbage og svar på evt. kommentarer til din egen. Det vil give dig flere links, men mere vigtigt det kan skabe kontakter til andre webmastere, som igen kan være med til at sprede viden om din blog ligesom du kan gøre omkring hans blog. Og der er ingen tvivl om at Google giver mere værdi til dine backlinks hvis der er mere end et fra de forskellige hjemmesider og blogs.!

En måde at holde styr på det er enten ved at oprette bogmærker, men du kan lave en lidt mere struktureret list med for eksempel Excel. Hvor du foruden url kan skrive hvad indlægget handlede om, og bloggen bruger Comluv, Keyword Luv eller andre gode plugins for dig som bruger. Det samme princip kan du brug til forums, da mange af dem kræver et hvis antal indlæg før du kan linke i for eksempel din signatur.

Link kataloger og artikeldatabaser
Når du skal afgøre hvilke artikeldatabaser og link kataloger du skal bruge først og hvilke er de bedste, er der flere ting du bør kigge efter.
Og de er

  • Antal indekseret sider(hvis siden ingen indekseret sider har, så bliver din link/artikel det heller ikke. Nye sider har et mindre antal indekseret sider)
  • Pagerank(En god pagerank vil altid smitte af på din side, jo højere jo bedre. Husk nogle sider er nye!)
  • Double Content(har siden problemer med alt for mange kopieret tekster som er brugt andre steder, så lad være med at oprette links der for det er et spørgsmål om tid før den bliver straffet af Google)
  • For link kataloger, da Google giver mere værdi til dine links hvis der er mere end et. Så brug først de steder der giver mulighed til dette)
  • For link kataloger, mange link kataloger tilbyder “Fremhævet” eller “Top” links hvor du blot skal linke til siden eller dens sponsor. Det kan være en god ide at gøre brug af denne mulighed, da du får flere links til din side og det er med til at hæve værdien af link kataloget dermed også dit link. Det kræver ikke andet end du opretter en side med links, det skader ikke din side.!!
  • For begge, overhold reglerne om unikt indhold. Hvis ikke bliver dit link/artikel ikke godkendt, dermed har du spildt din tid, og hvis det bliver godkendt er det et spørgsmål om tid før det bliver slettet på den ene eller den anden måde.

Til at holde styr på hvor du har oprettet link eller skrevet en artikel, kan du enten bruge en af de mange lister med link kataloger og artikeldatabaser eller du kan bruge det føromtalt dokument i Excel.
Når du bruger lister og dokumenter på denne måde har du mere styr på dit arbejde, sparer dig for en masse unødigt arbejde som kan bruges til at holde din side opdateret, lave nye links eller hvad du nu har lyst til.!

Så sørg for at lave en struktur over dit seo arbejde, det hjælper dig i den sidste ende.!