Man kan virkelig sige at retrostil er in igen. Det er hvad enten vi taler lamper, møbler, tøj eller andre livsstilsprodukter. Glade og inspirerende pangfarver kommer vi ikke uden om, i forbindelse med retro og de er kommet for at indtage markedet i en periode igen. Farverne er hentet tilbage fra de glade tressere hvor klare farver som orange, grøn, blå, rød, gul, og turkis var et stor hit. Det er tydeligt, at specielt retro lamper, indtager de stil- og modebevidste hjem, og de er faktisk heller ikke til at stå for, da der igen bliver skabt liv og glade dage i hjemmet.

Verner Panto Design

Vi har nok igen hentet inspirationen fra mesteren selv, nemlig Verner Panton, som var en meget toneangivende designer i 60’ene. Han var egentlig manden bag mange populære lamper og kunne en masse inden for design og farver. Faktisk har han vundet et hav af priser for sine fantastiske og enestående designs, inden for såvel lamper som møbler og rumdesign.

Det er helt sikkert, at Verner Panton havde fat i noget af det rigtige, for vi kan sagtens nikke genkendende til, hvor stor glæde og inspiration farver giver os i dagligdagen.

Flowerpot Lamper

Der findes mange typer af disse livsglade lamper i retrostil. Tag nu for eksempel Flowerpot lampen, som netop er designet af Verner Panton i den glade flowerpower tid. Denne fantastiske lampe, har formået at holde stilen gennem alle disse år. Sikkert grundet de dejlige runde former, som gør det nemt at sætte disse lamper, sammen med de fleste møbler i hjemmet.

Flowerpot lamper findes i både pendler og bordlamper og selvfølgelig i en masse pragtfulde farver.  At det er runde former som præger lampen er ikke til at overse. Det er nemlig en stor halvkugle foroven og en modsat rettet lille halvkugle forneden, der udgør lampen. Den smarte konstruktion gør, at denne klassiske lampe, ikke blænder og derved giver et fantastisk lys.

Bordlampen findes i to forskellige og spændende udgaver. Begge disse bordlamper fremstår som pendlen, i den rene retrostil og med indfarvet stof ledning, så intet er overladt til tilfældighederne. Alt er gennemført og stilen er kørt sikkert igennem.

Der findes jo som sagt meget inden for retrostilen i dag.  En anden sikker retro lampe i samlingen kunne eksempelvis være Topan lampen, som ligeledes er formet som en kugle og også findes i en masse skønne klare farver. Igen livsglæden og det simple design, som giver os inspiration til retrostil, en stil som selvfølgelig er skabt af Verner Panton.

Find flere lamper og andet brugskunst hos Egesgave.dk