Bibibib.dk http://bibibib.dk LÆS VENLIGST REGLERNE FOR BRUG AF DENNE SIDE Wed, 08 Oct 2014 11:52:26 +0000 da-DK hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.6.1 Guide til en effektiv alkoholbehandling http://bibibib.dk/guide-til-en-effektiv-alkoholbehandling.htm/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=guide-til-en-effektiv-alkoholbehandling http://bibibib.dk/guide-til-en-effektiv-alkoholbehandling.htm/#comments Wed, 08 Oct 2014 10:56:50 +0000 JohnF http://bibibib.dk/?p=6029

Der har igennem tiden været rigtig mange former for alkoholbehandlinger, men nu er der endelig kommet en ny behandlingsform som klienter og pårørende er særdeles positive overfor. Den nye behandlingsform hedder 6-dages Modellen, og denne har vist sig at give klienterne særdeles tilfredsstillende resultater og på langt kortere tid. Sammenlignet med Minnesota-modellen, der er et forløb på 6 uger, tager det kun 5 døgn at gennemføre 6-dages Modellen. Dette giver klienter mulighed for hurtigt at komme tilbage til hverdagen, familien og arbejdet. Noget som især familie og arbejdsgivere er særdeles glade for. Derudover er behandlingen væsentlig billigere end de mere traditionelle og længere forløb.

6-dages Modellen: En succesfuld alkoholbehandling

6-dages Modellen er sammensat på basis af længere tids forskning. Her fandt man bl.a. frem 5 typer af alkoholmisbrug som kunne danne rammer for en ny og mere effektiv alkoholbehandling. Alkoholbehandlingen kan bedre tilpasses den enkelte klient, da man med de nye værktøjer kan fastslå, hvilken type af alkoholisme som klienten lider af. 6-dages Modellen er derfor en model hvor man tager større højde for den individuelle. Efter de 5 døgn, bliver der da også tilrettelagt et individuelt opfølgningsprogram med:

 • Regelmæssige samtaler med behandleren
 • Personlig udvikling igennem opgaver
 • Tilknytning til selvhjælpsgrupper

Et alkoholmisbrug behandles intensivt

Ifølge firmaet Alkoholbehandlinger.dk, bliver modellen modtaget med åbne arme. Klienterne er særdeles positive, da der er tale om en billigere, mere intensiv alkoholbehandling på kortere behandlingstid. Og fordi modellen har vist sig at give markante resultater, sammenlignet med de mere traditionelle behandlingsmetoder.

Du kan finde mere om 6-dages Modellen via ovenstående links. På Hope.dk, kan du også tage en alkoholtest, med henblik på at finde ud af om du selv har et problematisk forbrug af alkohol. Det er dog værd at påpege, at en alkoholtest ikke er en egentlig diagnose. For at få stillet en diagnose der kan påvise tydelige tegn på alkoholmisbrug, skal der tages henvendelse til en professionel og godkendt alkoholbehandler.

]]>
http://bibibib.dk/guide-til-en-effektiv-alkoholbehandling.htm/feed/ 0
4 tips til at få flere penge http://bibibib.dk/4-tips-til-at-fa-flere-penge.htm/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=4-tips-til-at-fa-flere-penge http://bibibib.dk/4-tips-til-at-fa-flere-penge.htm/#comments Wed, 08 Oct 2014 10:52:44 +0000 bentbent http://bibibib.dk/?p=6350 Der findes mange måder hvorpå man kan skaffe flere penge. De fleste tænker kun på deres faste arbejde og derefter lyssky forretninger eller anden kriminalitet. Da de fleste heldigvis ikke vil begå kriminalitet, så er de fleste personer samtidigt bundne af deres normale arbejde i forhold til deres økonomi. Men der findes faktisk mange rigtig gode og lovlige metoder til at skaffe flere penge.

Sælg dine ting

Det er naturligvis ikke sjovt at sælge alle sine ting. Gør man dette, så er det nok også begrænset hvor mange ekstra penge man får, da men nu skal ud og købe en masse nye ting. Til gengæld har de fleste en masse ting, som fortsat er brugbare, men som bare aldrig bliver brugt. Måske blev de brugt en gang, eller måske har det været et regulært fejlkøb, som har fået lov at stå i et hjørne, eller er kommet på loftet. Gennemgå alle de ting du ikke bruger, og sælg dem. Der er ofte andre personer der kan få god glæde af tingene, og så kan du samtidigt tjene nogle penge.

Lån penge

Dette kan du ikke gøre hele tiden, da du så ender med en stor gæld. Men står du i en specifik situation, hvor du mangler penge netop nu, så kan du eksempelvis besøge et lånesite som www.laanekassen.dk og der finde et godt lån, som passer til dig. Der er mange lån at vælge imellem og du kan ofte have pengene på din konto allerede næste dag.

Husk dog at et lån ikke er ekstra penge, men bare penge du får på et andet tidspunkt. Står du med et aktuelt behov for penge nu, så kan et lån være en god ting. Men husk at lånet skal betales tilbage, så du skal være i stand til at spare i de efterfølgende måneder.

Få en avisrute

De fleste tænker nok børnearbejde, når de hører ordet avisrute. Ikke børnearbejde i den traditionelle og yderst ubehagelige stil, men at det ofte er børn der har avisruter i Danmark. Men pengene i en avisrute er faktisk ok for en voksen, hvis man midlertidigt mangler nogle ekstra penge i hverdagen. Har du en knallert eller en scooter, så tager det ikke lang tid at køre ud med aviser og reklamer, og derfor kan du nå et langt større område, end de fleste børn kan.

Køb dine ting brugt

Dette er ganske vist ikke et tip til at tjene penge, men i stedet til at spare penge. Du kan købe næsten alt brugt. Der er naturligvis dagligdags ting, som du ikke kan købe brugt. Madvarer, tandpasta, shampoo og toiletpapir må du give fuld pris for. Men næsten alt andet kan købes brugt. Der findes genbrugsbutikker i hele landet, hvor du bl.a. kan købe tøj. Du kan tage til loppemarkeder og købe ting til boligen. Skal du have ny bil, så er der også mange penge at spare ved at købe en ny brugt bil, fremfor at købe en helt ny bil. Køber du en bil der er bare 2-3 år, så kører den som regel fuldstændig som en ny bil.

Find flere gode råd til at spare eller tjene flere penge på http://mrfinans.dk/

]]>
http://bibibib.dk/4-tips-til-at-fa-flere-penge.htm/feed/ 0
Gode gulvafslibning priser i København og Odense http://bibibib.dk/gode-gulvafslibning-priser-i-kobenhavn-og-odense.htm/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gode-gulvafslibning-priser-i-kobenhavn-og-odense http://bibibib.dk/gode-gulvafslibning-priser-i-kobenhavn-og-odense.htm/#comments Wed, 08 Oct 2014 10:48:21 +0000 Stanley47 http://bibibib.dk/?p=6413 Gulvafslibning hos Dingulvmand.dk er en specialitet og et håndværk som vi er stolte af. Gode gulvafslibning priser i Odense og København tilbydes med kort ventetid. Dygtige gulvfolk står klar til at hjælpe dig med afslibning af dine trægulve. Altid konkurrencedygtige priser udføres af erfarne gulvslibere der går op i det vi laver. Tilfredse kunder er naturligvis vigtig for os, og det får vi gennem kvalitets håndværk. Og med en god dialog og gode resultater igennem hele afslibningsfasen er det en ære for os at få glade og tilfredse kunder.

Gulvafslibning priser

Hos Dingulvmand.dk får du garanti på udført arbejde. En fuld tilfredshedsgaranti der er enkelt og ligetil. Efter udført gulvarbejde er der en afleveringsopgave hvor vi og dig som kunde gennemgår gulvene. Det vil sige, at du har mulighed for at påpege, såfremt der er noget som du ikke er tilfreds med. Vi retter naturligvis fejl og bliver ganske enkelt ved indtil du er tilfreds med resultatet.

Afslibning i høj kvalitet

Det er en selvfølge med afslibning af høj kvalitet til billige penge. Vi har altid en kort ventetid på alle gulvafslibningsopgaver. Så har du en gulvopgave som skal laves på kort tid, så finder vi som regel ud af det. Og netop den korte ventetid på alle gulvafslibninger er vigtig, og med en overkapacitet af dygtige gulvslibere så er vi den rette samarbejdspartner i København og Odense.

Hvad er gulvafslibning?

Trægulve bliver kedelige at se på med tiden. Slidtage, smuds, snavs og tidens tand er hårde sager for en gulvbelægning uanset type. Et trægulv er en af de gulvtyper der lettest kan friskes op igen. Og det er hurtigt, enkelt og billigt. En gulvaflsibning er en række processer med forskellige navne:

• Fuldslibning
• Mellemslibning
• Finslibning
• Grovslibning

Det eneste der behøves er en gulvafslibning hvor den gamle gulvbehandling fjernes så gulvet igen vil fremstå som nyt. Herefter kan der påføres en gulvbehandling efter ønske. Ved hjælp af en stor gulvslibemaskine og en række mindre afslibes gulvet et antal gange indtil den ønskede oerflade opnås. Sandpapiret fjerner urenheder, ridser og hakker. Herefter vil gulvet fremstå ‘trærent’ og lige klar til en ny efterbehandling.

Gulvafhøvling er et alternativ

I enkelte tilfælde har de gamle trægulve en meget hård og solid overflade som ikke kan fjernes med en almindelig gulvafslibning. I sådanne tilfælde er det nødvendigt med en gulvafhøvling. I stedet for sandpapir som ved gulvafslibning benyttes skarpe klinger (knive) som nærmest skræller den gamle overflade af.

Såfremt du har brug for hjælp til dine gulve, så giv os et kald. Vi elsker at arbejde med træ og giver gerne tips og gode råd med på vejen.

]]>
http://bibibib.dk/gode-gulvafslibning-priser-i-kobenhavn-og-odense.htm/feed/ 0
Skal skiferien gå til Norge eller Sverige? http://bibibib.dk/skal-skiferien-ga-til-norge-eller-sverige.htm/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=skal-skiferien-ga-til-norge-eller-sverige http://bibibib.dk/skal-skiferien-ga-til-norge-eller-sverige.htm/#comments Wed, 08 Oct 2014 10:45:53 +0000 Philip http://bibibib.dk/?p=6441 Hvis du har bestemt dig for at tage på skiferie med familien skal du til at vælge – skal du tage til Sverige, eller skal du tage på skiferie i Norge. Østrig, Schweitz og Frankrig er selvfølgelig udelukket da de er for langt væk.

Her får du et par grunde til hvorfor du skal vælge det ene frem for det andet:

Du kan sejle til Norge:

Tag fra København om eftermiddagen og ankom til Oslo næste formiddag. Det er meget tillokkende for enhver der har prøvet at køre lange strækninger med bil, og et godt argument for at vælge Norge. Nogle gange har DFDS (som driver færgen) også specialtilbud og så er det svært at sige nej.

Derudover er det at ankomme til Oslo en oplevelse som alle bør unde sig selv i hvert fald én gang i livet. Det er fantastisk smukt og giver den der kriller i maven som man kan få ved storslåede oplevelser.

Sverige er lidt billigere:

Norge har en stærk økonomi og derfor skal du regne med at priserne vil være de samme, eller måske endda lidt højere, som i Danmark. Omvendt har Sverige kommet igennem finanskrisen ved at devaluere deres valuta, så du generelt set betaler mindre for at være i Sverige, omkring 80-90 % af de norske priser.

Nordmænd er nemmere at forstå.

Især i området omkring Oslo minder deres dialekt af norsk rigtig meget om dansk, og det vil gøre det meget nemmere for dig og især børnene at være på skisportsstedet. Derimod er svensk noget sværere at forstå, og det kan blive nødvendigt at slå over i engelsk (det er heldigvis ikke noget problem da både svenskere og nordmænd har samme engelskniveau som os).

 

Det var et par korte argumenter for hvorfor du bør vælge det ene eller det andet land. I sidste ende kommer det jo meget an på hvad man er til, så du kan jo evt. prøve begge lande – så har du også en god undskyldning for at tage på to skiferier ;-)

]]>
http://bibibib.dk/skal-skiferien-ga-til-norge-eller-sverige.htm/feed/ 0
Sådan fremstilles tekstiltryk: En guide til kommende tøjdesignere http://bibibib.dk/sadan-fremstilles-tekstiltryk-en-guide-til-kommende-tojdesignere.htm/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sadan-fremstilles-tekstiltryk-en-guide-til-kommende-tojdesignere http://bibibib.dk/sadan-fremstilles-tekstiltryk-en-guide-til-kommende-tojdesignere.htm/#comments Tue, 17 Jun 2014 10:38:08 +0000 Lenny http://bibibib.dk/?p=5356 Drømmer du om at designe dit eget tøj? Her får du en kort oversigt over to af tekstilindustriens vigtigste trykmetoder

De første “tekstiltryk” blev fremstillet for flere hundrede år siden. Dengang benyttede man sig af naturlige farver til både farvning af tøj samt påtegnede motiver. I dag har den teknologiske udvikling ændret kvaliteten af tekstiltryk ganske dramatisk. Der findes efterhånden et hav af forskellige trykmetoder til fremstilling af tryk på tøj. Hver trykmetode er kendetegnet af fordele og ulemper. Trykmetodernes tryk adskiller sig mest med henblik på:

 • kvalitet
 • holdbarhed
 • farvepragt
 • pris

Vi vil her se på to af tekstilindustriens vigtigste trykmetoder til fremstillingen af tryk på tøj.

Serigrafi: En trykmetode til produktion af simple og billige tryk

Serigrafi er en af de meget populære trykmetoder. Serigrafiske løsninger outsources meget gerne til lande som Thailand, Malaysia og Indonesien. Grunden hertil skal findes i serigrafiens arbejdsgang: Først skal man lave en ramme af stål, plastik  eller træ. Inde i rammen skal der efterfølgende strammes en si op. Sien kan gennemtrænges af væsker – altså også farver. De steder, hvor farven ikke skal kunne trænge igennem, lukkes siens små huller med en særlig voks. På den måde opstår det ønskede mønster i sien. Når farven nu hældes ind i sien trænger den kun igennem de steder, hvor sien ikke er blevet lukket. Når man først har lavet rammen og sien kan disse genbruges mange gange. Derfor vælger europæiske tøjproducenter ofte at outsource selve trykarbejdet. Rammerne fremstilles eksempelvis i Danmark og sendes så efterfølgende til Asien.

Alle store tøjmærker benytter sig af serigrafi. Fordelen ved serigrafi er de meget lave variable omkostninger. Til gengæld er trykkene ikke så elastiske. Derudover er serigrafi egentlig kun egnet til fremstilling af enkeltfarvede tryk. Her kan du finde videoer om fremstillingen af tryk på tøj vha. serigrafi.

Tekstilprintere: Farverige tryk med mange detaljer

Moderne printerteknologi er for længst også nået ud til tekstilindustrien. Med de moderne printere kan man fremstille meget detaljerede tryk på tøj. Printerne tillader desuden brugen af alverdens farver. På den måde får man ekstremt farverige tryk. Dette er ikke muligt med serigrafiske løsninger.

De moderne tekstilprintere printer et meget tyndt lag af farve på dit tøj. Derfor er trykkene meget elastiske. Elastiske tryk er mere holdbare, idet de bedre kan tilpasse sig slid. Tekstilprintere fremstiller således ikke kun farverige og detaljerede tryk. Tryk fremstillet med tekstilprintere er også af en højere kvalitet. Desværre er printerne meget dyre, hvorfor denne trykmetode hører til den dyre ende.

Hvilken trykmetode skal man starte med som ny tøjdesigner?

Hvis du vil fremstille simple tryk, så skal du benytte dig af serigrafien. Hvis du gerne vil fremstille farverige tryk med masser af små detaljer, så skal du investere i en tekstilprinter.

]]>
http://bibibib.dk/sadan-fremstilles-tekstiltryk-en-guide-til-kommende-tojdesignere.htm/feed/ 1
Train Cheap – Når du vil leve en sund livsstil http://bibibib.dk/train-cheap-nar-du-vil-leve-en-sund-livsstil.htm/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=train-cheap-nar-du-vil-leve-en-sund-livsstil http://bibibib.dk/train-cheap-nar-du-vil-leve-en-sund-livsstil.htm/#comments Tue, 17 Jun 2014 10:37:07 +0000 poweraddict http://bibibib.dk/?p=5330 Train Cheap er en nystartet dansk blog. På et tidspunkt hvor sundhed og træning bliver større i popularitet blandt den almene befolkning , men pengene er få, kommer Traincheap.dk til undsætning. Webbloggen handler om hvordan du for mindst penge kan leve en sund fitness livsstil. Traincheap.dk laver artikler og undersøgelser for dig og giver dig til de bedste og billigste valg indenfor fitness og sundhed. Undersøgelserne bliver både foretaget i ind og udland, så du får oplyst den bedste pris tilgængelig, og kan foretage den bedste mulige handel.

Træning

Har du svært ved at begynde med at træne, synes det koster for meget og har ikke tid? Traincheap.dk prøver at finde svar på så mange problemstillinger som muligt, og selvfølgelig til den laveste pris. Train Cheap kan hjælpe dig på vej med hvor det er billigst at træne henne, hvor og hvorledes du kan træne gratis, og andre billige alternativer til ellers omkostningsfulde fitness tilbehør .

Træningsudstyr

Hvis du derimod allerede erfaren med at træne, men ønsker at tage dit træningsudbytte til et nyt niveau? Hvis dette er dig, er hjemmesiden også stedet for dig. Udstyr til træning kan nemt løbe op i mange penge, men Train Cheap undersøger markedet for de billigste priser fremkommelige, så du kan spare penge. Træningsudstyr er et sted hvor der kan spares mange penge, og Train Cheap hjælper dig til hvorhenne og hvordan.

Kosttilskud

At tage kosttilskud bliver også mere og mere udbredt, men kan hurtigt blive en stor post i budgettet. Så hvis pengene er små, hvad vil du så helst – gå på kompromis eller bruge Traincheap.dk? På Train Cheap kan du finde ud af, på hvilke tilskud der er mest at spare, og hvor du kan få dem.

Som deres slogan: ”Guide til det billigste indenfor træning, træningsudstyr og kosttilskud” også antyder, får du gode guides til alt det billigste. Traincheap.dk tilbyder virkelig en god service, der kommer mange fitnessudøverer til gode. Her kan du få, alt du har behov for at vide til at leve en billig fitness-livsstil samlet på samme sted.

]]>
http://bibibib.dk/train-cheap-nar-du-vil-leve-en-sund-livsstil.htm/feed/ 0
Hvad er virksomhedsstrategi? http://bibibib.dk/hvad-er-virksomhedsstrategi.htm/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hvad-er-virksomhedsstrategi http://bibibib.dk/hvad-er-virksomhedsstrategi.htm/#comments Tue, 17 Jun 2014 10:36:31 +0000 Dan Grevelund http://bibibib.dk/?p=5348 Alle taler om strategi. Det er moderne at sætte ordet foran næsten alle funktioner og fagdiscipliner. Eksempelvis kan nævnes strategisk personaleledelse, strategisk kompetenceudvikling, strategiske opkøb, strategisk markedsføring og strategisk anvendelse af IT-teknologi. De fleste er enige i, at strategi måske er det vigtigste, man overhovedet kan beskæftige sig med i forbindelse med organisations- og virksomhedsudvikling. Årsagen er, at strategi handler om de mest grundlæggende spørgsmål såsom organisationens overlevelse og udvikling på lang sigt.

Enigheden hører op, når man spørger ledere og forskere om, hvad strategi egentlig er. Begrebet er spændende men også meget komplekst. Fagområdet er domineret af flere teoriskoler med hver deres definition af strategi og bud på, hvordan strategier udarbejdes mest hensigtsmæssigt. For lederen, der skal arbejde med strategi i praksis, er problemet derfor ikke mangel på modeller eller forskellige synsvinkler på strategi. Problemet er nærmere at få klarhed over, hvad begrebet strategi grundlæggende dækker over. På den baggrund har artiklen her til formål at give læseren klarhed over nøglebegreber, som relaterer sig til begrebet strategi.

Definitioner på strategi

Ordet ”strategi” stammer fra græsk (strategos) og betød oprindeligt en general, der har kommandoen over en hær. Senere fik det betydningen ”the art of the general”, altså de psykologiske og adfærdsmæssige færdigheder i tilknytning til rollen som militær general. Selvom mange forskere har udarbejdet definitioner af organisationsstrategi, har ingen af disse definitioner opnået anerkendelse som generelt gyldige. Der er således ikke enighed blandt forskere om begrebets indhold. Nedenfor vises eksempler på alternative definitioner af strategi hentet fra moderne litteratur:

 • Organisationsstrategi er et mønster af beslutninger i en virksomhed, som fastlægger og viser virksomhedens formål, mål, procedurer, policies og planer for at nå målene. Strategien definerer organisationens forretningsmæssige virkefelt, den økonomiske og menneskelige type organisationen er eller ønsker at være samt de økonomiske og ikke-økonomiske bidrag organisationen ønsker at give til aktionærer, medarbejdere, kunder og samfund. (Andrews, 1987)
 • Strategi er et mønster i en strøm af handlinger. (Mintzberg og Waters, 1985)
 • Strategi i praksis er ledelsens overordnede plan for at styrke organisationens position, tilfredsstille kunderne og nå præstationsmål. (Thompson og Strickland, 1996)
 • Strategi er et mønster i ressourceallokeringen, der gør det muligt for organisationer at fastholde eller forbedre deres præstationer. (Barney, 1996)
 • Strategi er den overordnede plan for anvendelse af ressourcer for at opnå en gunstig position. (Grant, 1995)

Som et godt praktisk udgangspunkt for arbejdet med strategi kan man bruge den følgende definition udarbejdet af den danske professor Erik Johnsen:

Strategi er de konkrete udviklingsprojekter, der skal iværksættes for at realisere morgendagens ønskede situation (visionen)

 • Idégrundlaget beskriver: Det/de behov organisationen vil dække i omgi-velserne.
 • Mål: Beskriver hvad der skal opnås, og hvornår dette skal ske, men de beskriver ikke, hvordan dette skal ske.
 • Politikker: Er regler eller retningslinier der viser de rammer, som hand-linger skal ske indenfor.
 • Handlingsplaner: Beskriver den række af handlinger, der er nødvendig for at realisere de overordnede mål.

Forskellen på strategi og taktik

Man hører ofte om strategiske og taktiske beslutninger eller om det strategiske og det taktiske niveau i organisationen. Men hvad er egentlig forskellen mellem strategi og taktik. De mest almindelige forskelle mellem strategi og taktik er, at:

 • Strategier udformes ofte på et højere niveau i organisationen.
 • Der er normalt større usikkerheder knyttet til strategier.
 • Strategier handler om forhold, der er mere betydningsfulde.
 • Strategier er brede og har færre detaljer.
 • Der er normalt langt flere strategiske alternativer.
 • Strategier har en længere tidshorisont.
 • Taktik udformes ofte mere regelmæssigt og rutinepræget. Strategier er ofte mere ad hoc.
 • Udformning af strategier kræver forskelligartede datamængder fra mange forskellige kilder.
 • Strategiske problemer kan være mere ustrukturerede.

Taktik understøtter strategien og er de midler, som bruges til at realisere en strategi. Taktik kan være specifikke projekter eller løbende aktiviteter. Forskellen mellem taktik og strategi afhænger af ens placering i det organisatoriske hierarki. En persons taktik kan være en anden persons strategi.

Forfatter: Dan Grevelund Quelle

]]>
http://bibibib.dk/hvad-er-virksomhedsstrategi.htm/feed/ 0
Styr niveauerne i haven http://bibibib.dk/styr-niveauerne-i-haven.htm/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=styr-niveauerne-i-haven http://bibibib.dk/styr-niveauerne-i-haven.htm/#comments Tue, 17 Jun 2014 10:34:19 +0000 mkj http://bibibib.dk/?p=5797 Hvis du bor i hus hvor haven skråner eller på andre måder er i forskellige niveauer, kan det være anvendeligt og holde lidt ekstra styr på de forskellige niveauer. Der er flere forskellige måder hvorpå man kan prøve at tøjle havens forskellige niveauer, men noget af det letteste og bedste er at anvende beton.

Opbyg en støttemur til at holde niveauerne plane

Afhængigt af hvor meget niveauforskel der er i haven, kan det være nødvendigt med en eller flere forskellige støttemure. Ved at bygge en støttemur kan man over støttemuren lave et plant niveau hvor man kan have en terrasse, et blomsterbed eller måske endda en lille fodboldbane.

Er grunden stor og niveauforskellen stor kan man lave en trappe af betontrappetrin ned fra et niveau til et andet, og igen fra det andet niveau til det tredje. Skal man benytte en plæneklipper eller lignende på de forskellige niveauer, kan det være nødvendigt også at anlægge en lille havesti med belægningssten eller havefliser, så plæneklipperen kan skubbes op og ned mellem de forskellige niveauer.

Materialer til støttemure

Afhængigt af hvor meget jord støttemuren skal holde, samt hvor stort et pres der kommer oppefra, er der forskellige elementer som kan benyttes.

Plantesten som også er kendt som 8-tal sten eller super 8 sten er nemme at stable til at holde niveauerne adskilt. Plantestenene kan fyldes med grus eller beton afhængigt af hvor høje de er og hvor meget jord de skal holde. Der er plads til at indlægge armering i plantestenene hvis de skal støbes sammen med beton.

Scan støttemursten er designet til at kunne modstå et stort pres, og endda et større pres end der vil kunne komme i de fleste haver. En Scan støttemursten kan bruges til at adskille niveauer hvor der på det øverste niveau skal kunne køre biler. Disse sten er pæne at kigge på, så det er en flot løsning til haven.

De store herregårdssten blokke på 14x14x21 cm kan limes sammen til små støttemure, som ikke skal holde meget jord. Støttemure opbygget af disse bloksten er flotte, men langt fra så stærke som støttemure opbygget af plantesten eller Scan mursten.

Hvis der skal holdes meget jord tilbage, er det en god idé at lave hældning på støttemuren, da den så bliver meget stærkere. Hældningen stiger i takt med at højden af støttemuren stiger.

]]>
http://bibibib.dk/styr-niveauerne-i-haven.htm/feed/ 0
Foretage de nødvendige forberedende skridt til graviditeten http://bibibib.dk/foretage-de-nodvendige-forberedende-skridt-til-graviditeten.htm/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=foretage-de-nodvendige-forberedende-skridt-til-graviditeten http://bibibib.dk/foretage-de-nodvendige-forberedende-skridt-til-graviditeten.htm/#comments Tue, 17 Jun 2014 10:33:33 +0000 sigenstroem http://bibibib.dk/?p=5879 Det at beslutte at skulle have et barn er en kæmpe beslutning for både manden og kvinden, hvor det dog naturligvis kræver mere forberedelse fra kvindens side. Som for eksempel at vide hvornår man har ægløsning, da det er her ægget bliver ”frigivet” og mand som kvinde kan blive gravid. Hvis man har samleje i denne periode, så er sandsynligheden for dem at blive gravid er høj. Der findes offline såvel som online værktøjer, som kan hjælpe dig med at træffe de nødvendige forberedelser for baby før og efter undfangelsen.
En ægløsningsberegner og terminsberegner er blandt de online gratis værktøjer som kan hjælpe dig før og under graviditeten, hvorimod de offline metoder koster penge.

Hvad er en Ægløsningsberegner?
De fleste af kvinderne ikke ved at der er et værktøj, der kan hjælpe dem med at bestemme deres ægløsning datoer. En ægløsningsberegner er dybest set er en regnemaskine, der bruges til at beregne de dage hvor en kvinde kan forvente at få ægløsning.  Det vil med andre ord sige, at den hjælper dig med at bestemme de dage du er mest frugtbar.

Dette værktøj gør dette ved hjælp af oplysninger relateret til din menstruationscyklus.
Noget den gør på baggrund af de oplysninger du oplyser omkring

 • Den første og den sidste dag i menstruationscyklus
 • Din menstruationscyklus længde

Værktøjet viser derefter oplysningerne i enten en kalender, en menstruation diagram eller ved at oplyse start og slut dato.

Hvad er Terminsberegner?
Dette værktøj minder meget om det andet værktøj, men adskiller sig dog også sig fra den da den udregner hvornår du kan forvente du skal føde. Det vil altså sige at den giver dig et beregnet skøn, ved hjælp af de oplysninger du oplyser.
Når du bruger en terminsberegner vil du altså blive bedt om at give oplysninger som, din første dag i den sidste menstruationscyklus.
Terminsberegneren kan basere svaret på dit Forventet fødselstermin (FFT) på forskellige faktorer som:

 • Dato for ægløsning eller dagen for kunstig insemination eller dag ægudtagning
 • Menstruationscyklus, din første dag i din sidste menstruation cyklus
 • Data fra din ultralyd undersøgelse

Fordelene ved at bruge Begge beregnere
Mens terminsberegneren hjælper dig med at finde FFT på barnet og en udvikling i løbet af graviditeten, hjælper ægløsningsberegneren dig med at find ud af hvornår du kan blive gravid. Så de er begge vigtige, da de giver dig vigtig information vedrørende din fertilitet og sundheden for din baby. De vil med andre ord altså kunne hjælpe dig med at planlægge hele forløbet, herunder indkøb at tøj, udstyr til barnet og dig selv under graviditeten i form af gode tilbud til gravide.
Nogle kvinder bruger også dem til at regne sig frem til hvornår de ikke kan blive gravide, dette kan jeg dog ikke anbefale da der kan ske ændringer i din krop der går at din normale cyklus ændres så du dermed får en uønsket graviditet.
Man kan også vælge at holde dig til din FFT som er sat ud fra sin ultralydsundersøgelse, hvorefter en beregner supplere op med de forskellige stadier du er i løbende.

Men i sidste ende er valget dit og ingen andres

Løs evt også om graviditets-teste her

]]>
http://bibibib.dk/foretage-de-nodvendige-forberedende-skridt-til-graviditeten.htm/feed/ 0
Erhvervsrengøring & Privat Rengøring i København http://bibibib.dk/erhvervsrengoring-privat-rengoring-i-kobenhavn.htm/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=erhvervsrengoring-privat-rengoring-i-kobenhavn http://bibibib.dk/erhvervsrengoring-privat-rengoring-i-kobenhavn.htm/#comments Tue, 17 Jun 2014 10:30:47 +0000 Ghita P. http://bibibib.dk/?p=5975

Har du behov for grundig hovedrengøring i hjemmet, eller erhvervsrengøring på kontoret eller institutionen – så står rengøringsfirmaet City Service klar til at hjælpe dig.

Ingen rengøringsopgave er for lille eller for stor til City Service, der har adresse i hjertet af København. Men en grundig og fleksibel rengøringsløsning, sørger vi får at aftalen altid er tilpasset kundens behov og ønske.

Undgå bakterier med grundig rengøring

Ifølge nye undersøgelser, gør mange danskere kun køleskabe og ovne ren, hvert tredje måned eller sjældnere. Det skaber de bedste levevilkår for bakterier, der lever i køleskabe og ovnens gamle stegefedt. Den bakteriebombe der uden tvivl gør mennesker syge.

Rengøringsfirmaet City Service sparer dig for at bruge tiden på rengøring. Hvad enten der er tale om privat rengøring eller erhvervsrengøring, så ved vi hvordan vi skal håndtere rengøringopgaven.

Erhvervsrengøring – Få en fast serviceaftale

Gulvtæpper, toiletter, køleskabe og skriveborde – er alle støvsamlere, der i sidste ende kan fremprovokere sygdomme og allergi blandt de ansatte i virksomheden, hvis ikke der jævnligt bliver taget hånd om disse.

Ved erhvervsrengøring udfører vi typisk opgaver som f.eks. støvsugning, rengøring af køleskabe, vask af gulve, kontorrengøring og tømning af skraldespande.

City Service sørger for at lave en forventningsaftemning med kunden, inden samarbejdet går i gang. Der bliver taget højde for alle ønsker og behov, og med en gensidig tillid og god dialog, opbygge vi et samarbejde – til glæde for alle parter.

Rengøring til en fair pris i København

Er der af gode grunde, ikke råd til rengøring hver uge, kan vi sammensætte en plan, så der i stedet bliver gjort rent f.eks. 2 timer, hver 14. dag. Vi giver dig et uforpligtende tilbud på rengøring i København, uanset om der er tale om erhvervsrengøring eller privat rengøring. Du er velkommen til at kigge forbi vores hjemmeside, eller kontakte os på tlf.: + 45 25 13 25 30.

Hos rengøringsfirmaet City Service, er kvalitet og god service – mere end bare nøgleord. Det er fundamentet for virksomheden. Vi har fokus på den enkelte kundes behov og ønsker – og udfører også rengøringen herefter. Fra vores base på Frederiksberg, står vi altid klar til at hjælpe vores kunder.

]]>
http://bibibib.dk/erhvervsrengoring-privat-rengoring-i-kobenhavn.htm/feed/ 0