Ja tag et kig på termometeret, eller kig ud af dine vinduer. Varmen har ramt Europa og lille Danmark, og det samme gælder solen. Så 7-9-13 lad os håbe, at det bliver en lang, varm og solrig sommer.

Og sommer er lig med solbriller. Det er i sommer månederne, at solbrillerne bliver brugt flittigst. Det gælder både for mænd og kvinder. Der er ingen raketvidenskab i, at vi benytter solbriller om sommeren, men derfor kan man godt se lidt smart og godt ud. Men hvad skal man vælge og hvorfor? Det spørgsmål stiller rigtig mange sig selv, og det vil vi prøve at svare på her.

Udvalget af solbriller er enormt. Der findes rigtig mange mærker lige fra billige noname produkter, som kan købes i supermarkeder, på markedspladser mm. til dyre designer solbriller som f.eks Dsquared solbriller, Tom Ford solbriller eller Fendi solbriller. Der findes modeller og farver i alle prisklasser, så det er helt op til dig selv at afgøre, hvor meget du vil bruge på dine nye solbriller.
Vigtigst af alt er dog, at solbrillerne beskytter dine øjne mod de farlige UV-stråler. Derfor SKAL du tjekke, at glassene er UV beskyttende. De fleste designer solbriller er UV beskyttende som standard. Problemet er ofte ved noname produkterne, hvor der er sparet hist og pist for at holde prisen nede. Der findes ingen statestik eller kendetegn på, hvordan et par UV beskyttende glas ser ud. For du kan ikke se det med det blotte øje. Du skal derfor stole blindt på, at de informationer der enten medfølger solbrillerne, eller som sidder på solbrillerne, i form af enten tryk eller klistermærker, er sande.

De fleste har mere tillid til et kendt mærke, end til et noname produkt, som er lavet i Asien. Men glassenes beskyttende effekt kan altså være præcist den samme, og i nogle tilfælde er noname produkterne endda bedre. Men når det gælder vigtige info, så går vi mennesker typisk efter det, som gør os mest trygge, og det udnytter alle mærkerne naturligvis.

Så husk at tjekke efter UV mærkningen, så du undgår ubehageligheder i den varme, bagende og lækre sommersol.